468-60.png

Üdvözlet

Email:

Jelszó:
[ ]

Közelgő Események

Nincs közelgő esemény
Nincsenek események a hónapban.

HKSCPSV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Keresés Énekverseny Portál

friss fórum-hozzászólások

Még nincs bejegyzés

Címkefelhő

Gyakran Ismételt Kérdések

FELHASZNÁLÓI FELÜLET

Mit jelent a tesztüzem és meddig tart?
A portál a régi alapjaiból épül újjá, az eltelt évek alatt a keretrendszer egyes részei fejlődtek, vagy átalakultak, más funkciók elavultak. A keretrendszer jelenleg is sok ismert hibával rendelkezik, és bár ezek javításán dolgoznak a készítői, előfordulhat, hogy a portál működésében is problémát okoz.
Ezért első körben csak a facebook csoport azon tagjai számára nyílik meg a kapu, akik korábban is regisztrálva voltak az enekverseny.hu oldalon.
Egy-két hét aktív tesztidőszak után a második körben minden régi regisztrált email címre értesítő lesz küldve, így azok számára is megnyílik a portál, akik nem voltak a facebook csoport tagjai. Végül pedig ha ez a teszt is rendben lemegy, akkor várhatóan szeptember 1-től lesz teljesen nyilvános az oldal, ekkortól lehet regisztrálni is. Természetesen változások előfordulhatnak, ezek csak irányvonalak.
Az esetleges hibák jelzése most tesztüzem alatt különösen fontos, köszönettel veszünk minden észrevételt ezzel kapcsolatban.
Hová tűnt a profilképem és mi ez az ábra helyette?
Technikai okból a korábbi regisztrációnál feltöltött avatarok, profilképek már nem érhetőek el, de hogy meg legyenek különböztetve a felhasználók, az email címből generált úgynevezett gravatar került beállításra, mely természetesen új profilkép feltöltésével lecserélhető.
Korábban nem ez volt a beállított nevem, miért változott meg?
Szintén technikai oka van. A portál alapjául szolgáló keretrendszer belső szerkezete változott, mely megköveteli, hogy ezek is teljesen egyediek legyenek, így ezt át kellett hidalni, pl úgy hogy egy _ került a név végére.
Volt aláírásom, az hová tűnt?
Az aláírások használata meg lett szüntetve. Egyrészt az előbb említett belső szerkezetei változások miatt már nem lehetett a korábbiakat probléma mentesen felhasználni, másrészt az aláírás visszaélésre, pl kéretlen reklám vagy kártékony linkek elhelyezésére adott lehetőséget, így biztonsági okból le lett tiltva.
Miért olyan a színvilág, mint már szinte minden oldalé?
Sajnos a korábbi portál sablon nem követte a keretrendszer és a webes szabványok fejlődését, így azt nem lehetett a mostani változathoz felhasználni. A néhány elérhető sablon közül ez felelt meg leginkább a portál igényeihez. Elképzelhető, hogy később lesz ebben kisebb-nagyobb változás, személyre szabási lehetőség, de egyelőre a funkcionalitás visszaállítása volt az elsődleges szempont.
A portál szövege miért nem egységes? Még angol szöveget is látni...
Az oldal keretrendszere egy eredetileg angol nyelvű, folyton fejlődő alapból és hozzá különböző kiegészítőkből áll, hogy a kívánt funkciókat el tudja látni a portál (pl fórum, linkek, eseménynaptár). Ezek fordítói is sokfélék, így a kifejezések, szavak is eltérhetnek vagy akár hiányozhatnak is. Az ilyen jellegű hibákat köszönettel vesszük a kapcsolati űrlapon jelezve.
Kérdésem van, kinek írjak a kapcsolattartók közül?

Új privát üzenetnél, vagy a kapcsolat űrlap esetén jelenleg a következő két címzett közül lehet választani:

  • webmester: ide várjuk a portál felületével kapcsolatos észrevételeket (pl hibásan működik valamelyik funkció, vagy hibás a megjelenítés, hiányzik a fordítás, hasonló technikai problémák)
  • Admin1: közösségi élettel kapcsolatos és szakmai irányú észrevételek (pl. szabályzatok, fórum-ügyek, az énekverseny témájához kapcsolódó tartalmi dolgok)

A PORTÁL HASZNÁLATA

Biztonságban vannak a személyes adataim?
Természetesen, lásd: adatvédelmi és jogi nyilatkozat
További kérdések hamarosan...
© 2007 - 2019 Énekverseny Portál    Adatvédelem    Oldal tetejére ugrás ↑
e107 Theme by veskoto